Yavaş yavaş dünya mutfağına giriş
Hep aynı yemekleri yapmakta yemekte sıkıcı değil mi sizce de? Ben değişikliği sevenlerdenim ve değişik lezzetleri mutfağıma kabul etmek hobilerim arasındadır. Geçen hafta çok düşündüm ne yemek yapsam diye... minik bir araştırma yaptım. İtalya, Hindistan, Fransa, Japonya, Rusya... İşte kızım emine al sana çeşit çeşit tarif... Yapılışı neyse de o malzemeleri tedarik etmek sıkıntı bakalım markete gidebilecek gücüm var mı ? Olması gerekiyor çünküüü değişiklik isteyen benim. içlerinden en uygun olan RISOTTO yu seçtim ve böylece İtalyan mutfağıyla yola çıkmış oldum.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
2 bardak arborio pirinci
5 bardak et suyu
1/2 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
2 bardak arborio pirinci
5 bardak et suyu
1/2 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
mantar
Evet efendim malzemeleri budur. Ben mantarlısını tercih ettim. malzemelerimi aldım ve yaptım risotto'mu :) ama o lapa şeyle doymayacağımı ve bizim kızlarında doymayacağını bildiğim için abartıp yeşilliklerin çoğunu alıp haşladım, pişirdim. Pırasa, brüksel lahanası, karnıbahar, brokoli, havuç... Ve son olarak dayak yememek için dolabımızda her zaman bulunan annelerimizin özenle yaptıkları kıymalı börek. Evet evet bu şarttı aç kalkmamak önemli :)) Neyse her şey yolunda gitti ve her şey beğenildi. Yine bize afiyet oldu:)
renklerin ihtişamı otçulumdur:)) |
servis zamanı... |
Nasıl mı oldu? Lapa pilav diye tabir ettiğimiz durum sadece permesanın ve mantarın, pirincin nişastasına kattığı aroma geceyi kurtarmama sebep oldu. İdare eder. Bir daha yapar mıyım ? Belli olmaz :))) love.kiss.
Yorumlar
Yorum Gönder